Dauna totală și cum obții despăgubirea de la societatea de asigurări


Dauna totală și cum obții despăgubirea de la societatea de asigurări

documente-dauna-totalaAi avut un eveniment nefericit cu mașina? Este foarte important să ai polița CASCO încheiată. Polița CASCO este o asigurare facultativă ce protejează autovehiculul tău de furt sau eventuale daune pe care acesta le poate suferi, chiar dacă ești sau nu responsabil de producerea acestora.

Asigurarea CASCO poate fi încheiată de un broker autorizat în asigurări la oricare din societățile de asigurare, însă condițiile de asigurare pot diferi în funcție de riscurile asigurate/riscurile excluse sau valoarea franșizei. În plus, în funcție de asigurător pot diferi, primele de asigurare și condițiile de plată și suma asigurată.

În cazul unui accident, asigurătorul CASCO este obligat prin lege să plătească repararea autovehiculului asigurat sau înlocuirea pieselor, astfel încât autovehiculul să fie readus în starea dinaintea accidentului. Există și cazuri când dauna poate fi totală.

Dauna totală la un autovehicul se poate realiza prin două modalități: avarie totală sau furt total.

Avaria totală este în momentul în care autovehiculul nu mai poate fi reparat în condițiile de securitate specificate de producător sau valoarea reparațiilor este mai mare decât suma asigurată prin contractul de CASCO.

Citeste mai mult pe Avocat.net