Due dilligence la CARPATICA Asig


Due dilligence la CARPATICA Asig

In data de 11 ianuarie 2016, incepe procedura de due dilligence, prin care CARPATICA Asig va fi evaluata financiar, comercial si operational de catre investitorul strategic interesat de preluarea companiei, a anuntat luni asiguratorul.

“Investitorul interesat de preluarea CARPATICA Asig detine o vasta experienta in industria de asigurari si intentioneaza sa dezvolte si sa consolideze compania pe termen lung”, se arata in comunicatul de presa transmis de societate.

Acest proces se deruleaza in baza Memorandumului de intelegere cu clauza de exclusivitate, ce a fost semnat in data de 21 decembrie 2015. Procedurile de due diligence urmeaza un calendar al tranzactiei ce a fost transmis si catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, mai precizeaza CARPATICA Asig.

Indicatorii financiari in 2015

Compania Carpatica Asig precizeaza ca a inregistrat, in 2015, o imbunatatire semnificativa a indicatorilor financiari: cresterea volumului zilnic de prime brute subscrise cu 43%, pana a 2,9 milioane lei/zi, indicatorii de daunalitate si dauna combinata au scazut cu 3%, iar nivelul daunei combinate a coborat la 93%.

“Cresterea de vanzari zilnice, coroborata cu indicatorii de dauna, certifica corectitudinea modelului adoptat si creeaza premisele atingerii obiectivelor asumate”, a declarat Liviu STOICESCU, Director General, CARPATICA Asig.

Continuare…