Daca ai o sugestie sau o nemultumire legata de produsele sau serviciile oferite de noi te rugam sa ne contactezi. Parerea ta este foarte importanta pentru noi, ajutandu-ne sa imbunatatim permanent nivelul serviciilor pe care le oferim. De aceea, te rugam sa ne transmiti informatii legate de problema pe care ai intampinat-o folosind unul dintre urmatoarele canale de comunicare:
– apeland 0720 38 55 51 sau 0727 89 84 63
– completand formularul din pagina de contact
-trimitand un email la cluj@broker-asigurari.com sau bucuresti@broker-asigurari.com

În situaţia în care nu se ajunge la o înţelegere amiabilă cu noi (entitate reglementată, autorizată și supravegheată de A.S.F.), vă puteţi adresa A.S.F., iar petiția dumneavoastră, însoţită de documente doveditoare, se va soluţiona în termenul legal de 30 de zile de la data înregistrării. În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, se poate decide prelungirea termenului cu cel mult 15 zile.

Astfel, A.S.F. poate constata dacă un furnizor de produse şi servicii financiare nebancare îşi îndeplinește obligațiile asumate prin contractele încheiate sau dacă sunt necesare măsuri suplimentare de supraveghere şi control. În acest fel, activitatea de soluţionare a petițiilor (reclamaţii sau sesizări) reprezintă o pârghie suplimentară prin care A.S.F. protejează interesele îndreptăţite ale consumatorilor, dar şi o importantă sursă de informaţii pentru munca de supraveghere şi control.

Petiţia se poate transmite A.S.F. prin servicii poştale, la sediu, prin e-mail sau prin formular online (formularul va transmite automat un e-mail către departamentul cu atribuţii în soluţionarea petiţiilor). Prin telefon, A.S.F. acordă asistență de specialitate consumatorilor, în relația autorității cu publicul, însă nu se pot înregistra petiţii.
Depunerea petiţiilor în scris la sediul A.S.F. se poate face în cadrul programului de Registratură al instituţiei. Pentru restul metodelor de transmitere a petițiilor, în cazul în care acestea au fost formulate și transmise în afara programului de lucru al A.S.F., înregistrarea lor se realizează în următoarea zi lucrătoare.