International Insurance Consortium cumpara CARPATICA Asig


International Insurance Consortium cumpara CARPATICA Asig

133435_1International Insurance Consortium vrea sa cumpere CARPATICA Asig.International Insurance Consortium (IIC), o companie cu sediul in Olanda, a anuntat ca a ajuns la un acord cu actionarii societatii CARPATICA Asig pentru a prelua 100% din actiunile acesteia.
“Intentia noastra este de a incheia tranzactia inainte de venirea verii, in functie de aprobarea reglementatorului”, a precizat International Insurance Consortium intr-un comunicat de presa.
Tranzactia ar trebui sa primeasca si acordul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
IIC precizeaza ca are incredere in potentialul de crestere al companiei, dar si al pietei romanesti in general.

Valoarea tranzacției se situează sub 100 mil. Euro și include pe lângă o majorare de capital de aproximativ 75 mil. Euro și plata unui preț către vânzători, estimat în jurul valorii de 15 – 20 mil. Euro, potrivit unor surse din piaţă citate de mirsanu.ro. Grupul de investitori privați olandezi, a semnat ieri la Sibiu contractul de achiziție.International Insurance Consortium este o firmă înregistrată în Olanda, cu sediul social în Amsterdam, fondată de abia în septembrie 2014. Marea companie olandeză nu pare a fi decât o firmă mică, cu un singur activ, o companie de asigurări ucraineană cumpărată în luna august 2015, Providna.