ASF demareaza procedurile de rezolutie in cazul Carpatica


ASF demareaza procedurile de rezolutie in cazul Carpatica

CarpaticaAutoritatea de Supraveghere Financiara a demarat procedurile de rezolutie in cazul companiei Carpatica Asig si a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor ca administrator temporar.

“Analizand situatia financiara a societatii de asigurari Carpatica Asig S.A. si alti factori care fundamenteaza necesitatea protejarii creditorilor de asigurari, minimizarea impactului asupra fondurilor de protectie si pentru evitarea efectelor negative semnificative asupra stabilitatii financiare a pietei de asigurari, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a constatat ca sunt intrunite conditiile pentru aplicarea dispozitiilor Legii 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor, atat in ceea ce priveste susceptibilitatea intrarii intr-o stare de dificultate majora a societatii, cit si justificarea aplicarii masurilor de rezolutie din perspectiva interesului public (art. 42 si art. 43, alin.2)”, a anuntat ASF intr-un comunicat.

FGA va avea ca atributii principale supervizarea procesului de inventariere a patrimoniului societatii la data de 31 decembrie 2015, intocmirea situatiilor financiare anuale si auditarea acestora, precum si supervizarea modului de ducere la indeplinire a masurilor, in special cele legate de atragerea unui investitor strategic.

Continuare…